Kapcsolat

Active Solution Kft.

Mail: info@activesolution.hu

Cím: 2030 Érd, Enikő u. 2/b

Mobil: +36-209-709-604

AKIKET TÁMOGATUNK

A kerékpáros szervezetek közös lobbizásra hívják az önkormányzatokat!

2013.10.30.

A Koncepció összefoglalóját, a Nemzeti Kerékpáros Chartát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium dísztermében ünnepélyes keretek között írta alá a 7 szervezet vezetője 2013. szeptember 17-én.

Az ország 6 legnagyobb kerékpáros szervezete és az európai szakszövetség ( a European Cyclists' Federation, a Kerékpáros Magyarország Szövetség, a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége, a Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége, a Magyar Természetjárók Szövetsége és a Magyar Kerékpárgyártók és Kereskedők Szövetsége) közös munkával elkészítette és a kormánynak elküldte a Nemzeti Kerékpáros Koncepciót

Céljuk az volt, hogy a következő pénzügyi időszakban (2014-2020) elegendő forrás legyen a kerékpározás ( közlekedés - turizmus - sport ) fejlesztéséhez, és hogy a rendelkezésre álló forrásokat jól és hatékonyan költsék el.
 
A koncepcióban megfogalmazott célokkal egyetértett Dr. Völner Pál, az NFM  közlekedésért felelős államtitkára is, és a résztvevő szervezeteket levelében  támogatásáról biztosította. Egyúttal együttműködésre kérte fel a kezdeményezőket az Országos Közlekedési Stratégia véglegesítése érdekében.
 
A Koncepció összefoglalóját, a Nemzeti Kerékpáros Chartát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium dísztermében ünnepélyes keretek között írta alá a 7 szervezet vezetője 2013. szeptember 17-én. (Dr. Völner Pál köszöntőbeszédét és az aláírókat ebben a videóban láthatod.)
 
A civil szervezetek és a kormány összefogása azonban nem elegendő. Az önkormányzatokra is szükség van: fontos, hogy olyan önkormányzatok is csatlakozzanak a felhíváshoz, amelyek fontosnak érzik az abban megfogalmazott célokat. Ezért ezúton indítjuk el a Charta aláírási akcióját. 
 
Kérjük a polgármestereket, támogassák közös céljainkat aláírásukkal.
  • Az aláírható dokumentum innen tölthető le.
  • Az aláírt dokumentum postán (Active Solution Kft., 2040 Budaörs, Puskás Tivadar u. 3.) vagy elektronikus formában (info@activesolution.hu) küldhető vissza.

Az aláírókról rendszeresen tájékoztatjuk a sajtót is. 

Az eddigi aláírók:

Bp XIII. Kerület Önkormányzata

Telki Község Önkomrányzata

Győr Város Önkormányzata

Tapolca Város Önkormányzata

Gyomaendrőd Város Önkomrányzata

Sárbogárd Város Önkormányzata

Szarvas Város Önkormányzata

Makó Város Önkormányzata

Gyula Város Önkormányzata

Ráckeresztúr Község Önkormányzata

vissza
>