• Kerékpárforgalmi hálózati terv, áram gáz beszerzés, szemléletformálás

A kerékpáros szervezetek közös lobbizásra hívják az önkormányzatokat!

2013.10.30.

A Koncepció összefoglalóját, a Nemzeti Kerékpáros Chartát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium dísztermében ünnepélyes keretek között írta alá a 7 szervezet vezetője 2013. szeptember 17-én.

Az ország 6 legnagyobb kerékpáros szervezete és az európai szakszövetség ( a European Cyclists' Federation, a Kerékpáros Magyarország Szövetség, a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége, a Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége, a Magyar Természetjárók Szövetsége és a Magyar Kerékpárgyártók és Kereskedők Szövetsége) közös munkával elkészítette és a kormánynak elküldte a Nemzeti Kerékpáros Koncepciót

Céljuk az volt, hogy a következő pénzügyi időszakban (2014-2020) elegendő forrás legyen a kerékpározás ( közlekedés - turizmus - sport ) fejlesztéséhez, és hogy a rendelkezésre álló forrásokat jól és hatékonyan költsék el.
 
A koncepcióban megfogalmazott célokkal egyetértett Dr. Völner Pál, az NFM  közlekedésért felelős államtitkára is, és a résztvevő szervezeteket levelében  támogatásáról biztosította. Egyúttal együttműködésre kérte fel a kezdeményezőket az Országos Közlekedési Stratégia véglegesítése érdekében.
 
A Koncepció összefoglalóját, a Nemzeti Kerékpáros Chartát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium dísztermében ünnepélyes keretek között írta alá a 7 szervezet vezetője 2013. szeptember 17-én. (Dr. Völner Pál köszöntőbeszédét és az aláírókat ebben a videóban láthatod.)
 
A civil szervezetek és a kormány összefogása azonban nem elegendő. Az önkormányzatokra is szükség van: fontos, hogy olyan önkormányzatok is csatlakozzanak a felhíváshoz, amelyek fontosnak érzik az abban megfogalmazott célokat. Ezért ezúton indítjuk el a Charta aláírási akcióját. 
 
Kérjük a polgármestereket, támogassák közös céljainkat aláírásukkal.
  • Az aláírható dokumentum innen tölthető le.
  • Az aláírt dokumentum postán (Active Solution Kft., 2040 Budaörs, Puskás Tivadar u. 3.) vagy elektronikus formában (info@activesolution.hu) küldhető vissza.

Az aláírókról rendszeresen tájékoztatjuk a sajtót is. 

Az eddigi aláírók:

Bp XIII. Kerület Önkormányzata

Telki Község Önkomrányzata

Győr Város Önkormányzata

Tapolca Város Önkormányzata

Gyomaendrőd Város Önkomrányzata

Sárbogárd Város Önkormányzata

Szarvas Város Önkormányzata

Makó Város Önkormányzata

Gyula Város Önkormányzata

Ráckeresztúr Község Önkormányzata

vissza

Kapcsolat

Active Solution Kft.

Mail: info@activesolution.hu

Cím: 2030 Érd, Enikő u. 2/b

Mobil: +36-209-709-604

AKIKET TÁMOGATUNK

>