Kapcsolat

Active Solution Kft.

Mail: info@activesolution.hu

Cím: 2030 Érd, Enikő u. 2/b

Mobil: +36-209-709-604

AKIKET TÁMOGATUNK

Átadták Makón a Maros-parti Kalandparkot

2012.04.23.

Fél perc alatt átérhet Kiszomborról Makóra az, aki kipróbálja a pénteken átadott Maros-parti Kalandpark leglátványosabb attrakcióját, a gyors sodrású folyó fölött átívelő 160 méter hosszú drótkötélpályát.

A pálya két vége között négyméteres szintkülönbség van, így a termetesebb vendégek akár 20 kilométeres óránkénti sebességet is elérhetnek az út végére. A Maros fölötti túra nem igényel különösebb fizikai erőkifejtést, nem úgy a park többi része: a 29 elemes felnőtt-, a 18 elemes gyermekpálya és a mászófal próbára teszi az indulók ügyességét.

Buzás Péter makói polgármester, a park átadóján elmondta, az év elején elkészült, Makovecz Imre tervezte fürdővel egy új iparág, a turizmus alapjait teremtették meg a városban. Ehhez kapcsolódnak azok a fejlesztések is, melyek a Maros-parton valósulnak meg mintegy félmilliárd forintból, európai uniós támogatással – tudatta a politikus.

Nagy Nándor, a parknak is helyet adó Maros-parti strandot üzemeltető Makói Kommunális Nonprofit Kft. igazgatója közölte, a 200 millió forintos beruházás során kialakították a kalandpályákat, felújították az öltözőket, tusolókat és a büfét. A strandra érkezőket ingyenes sportolási lehetőség várja: röplabdázhatnak, focizhatnak, lábtengózhatnak és asztaliteniszezhetnek. Arról, hogy a nyáron a folyóban fürödhetnek-e a vendégek, a vízminőség függvényében a tisztiorvosi szolgálat dönt majd – mondta a szakember.

A tervek szerint nyártól komolyabb kerékpáros- és vízitúrák kiinduló pontja is lesz Makó: az egyik 50 kilométeres teljesítménytúra célja a romániai Perjámos (Periam), ahonnan kenuval térhetnek vissza a Maroson lecsorogva a vendégek. A másik túraútvonal Szegedre vezet majd, ide kajakkal jutnak majd el a sportolni vágyó turisták – közölte Nagy Nándor.

vissza
>