Kapcsolat

Active Solution Kft.

Mail: info@activesolution.hu

Cím: 2030 Érd, Enikő u. 2/b

Mobil: +36-209-709-604

AKIKET TÁMOGATUNK

Hazánk leghosszabb Downhill pályája a Mátrába

2012.04.19.

Egyedülálló erdei ösvénypályán próbálhatják ki az extrém downhillezést a kalandra vágyó turisták a Mátrában.

Ennél a sportnál nem az a lényeg, hogyan jutnak fel a hegyre, hanem miként kerülnek le onnan az érdeklődők - mondta érdeklődésünkre Ocela Tibor, a Mátra Túrakerékpár és Segway Klub Sportegyesület elnöke. A nemrég épített, hat kilométer hosszú és 4-6 méter széles pálya a Kékes aljától egészen Mátrafüredig tart és hazánk első Downhill pályája, melyet az ország legmagasabb hegyén alakítottak ki. Itt alpesi vidámság keríti hatalmába azokat, akik kipróbálják a montaincartokat, vagy a monsterrollereket.

Mint megtudtuk, a montaincart olyan új fejlesztésű eszköz, amely lehetővé teszi, hogy egész évben szánkózhassanak a turisták, függetlenül attól, hogy van-e hó, vagy sem a Mátrában. A járgányon olyan ülést alakítottak ki, amely biztonságos és lehetővé teszi, hogy csak a sebesség élvezetére irányíthassa figyelmét az utas. Emellett Ausztria és Szlovénia után hazánkban is megjelent a hegyi túrák jelenleg egyedülálló újdonsága a monsterroller, amelyet az első- és hátsó fék, illetve a nagy ballonos kerék különböztet meg a hagyományos rollertől. Főleg a lejtőkre, illetve a lankás vidékekre ajánlják és családoknak kínálnak vele tartalmas szórakozást.

Ocela Tibor azt is elmondta, hogy családi vállalkozásként három használt terepsegwayel kezdte munkáját az egyesület. Nemsokkal később viszont már a forgalmazó közreműködésével flottát üzemeltettek a Mátrában. Füreden, a Hegyi Sportok Bázisán központot nyitottak és tovább bővítették szolgáltatásukat kerékpárokkal, valamint egyedi e-bike-okkal. A gyöngyösi önkormányzattól használtra kaptak területet, így Peg Perego kisautókkal terep kresz-parkot, valamint segway gyakorló pályát alakítottak ki, melyet folyamatosan tovább fejlesztenek.

vissza
>