Kapcsolat

Active Solution Kft.

Mail: info@activesolution.hu

Cím: 2030 Érd, Enikő u. 2/b

Mobil: +36-209-709-604

AKIKET TÁMOGATUNK

Solt Város Önkormányzata hiányzó kerékpárút szakasz fejlesztésére nyert támogatást

2014.10.02.

Solt Város Önkormányzata hiányzó kerékpárút szakasz fejlesztésére nyert támogatást

Solt és Dunaföldvár között a vasúti Duna híd átalakításával új kerékpárút épülhet. Erre a célra elnyert támogatás összege: 199 993 000 Ft

A kerékpárút Solt belterületétől részben a régi vasúti töltésen át a dunaföldvári Beszédes József hídig halad majd. A beruházás során átépítik a Holt Duna-ág feletti kishidat, közlekedési jelzőtáblákat és információs táblákat helyeznek ki. A fejlesztésnek köszönhetően a biciklizők az 52-es főút mellett, de attól elválasztott, biztonságos kerékpárúton juthatnak el egyik településről a másikra. A kivitelezést a fejlesztési tárca 200 millió forint uniós és hazai forrással támogatta. A fennmaradó 7,6 millió forintot a két település önkormányzata saját költségvetéséből biztosította.

Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár elmondta: „A kerékpárút nemcsak szomszédos városokat köt majd össze, hanem két megyét is. A fejlesztés a legkevésbé sem társtalan ezen a vidéken: 2010 óta 24 projektben 130 kilométernyi kerékpárút épült 4,8 milliárd forintból Bács-Kiskun és Tolna megyében.”

A Solt–Dunaföldvár kerékpárút az apostagi kereszteződésnél a turisztikai szempontból jelentős európai EuroVelo6 nemzetközi kerékpárúthoz is csatlakozik majd. A Duna mentén futó fő kerékpáros útvonal fokozatos kiépítése a kormány kiemelt programjai között szerepel.

„A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ 2015 októberére készíti el az EuroVelo6 Budapest–Mohács szakaszának fejlesztésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányt. Az áttekintés alapvető célja, hogy egy három méter széles kerékpárút létesítésének lehetőségét vizsgálja a Duna mindkét partján” – tette hozzá Becsey Zsolt. forrás: http://www.magyarkozlekedes.hu

A pályázatkészítést, projektmenedzsmentet és a szemléletformálás feladatokat az Active Solution Kft. fogja ellátni a  Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködve.

A rendezény megnyítóján bemutatót tartott Kun Ádám bmx flatlandes világbajnokunk.

vissza
>