Kapcsolat

Active Solution Kft.

Mail: info@activesolution.hu

Cím: 2030 Érd, Enikő u. 2/b

Mobil: +36-209-709-604

AKIKET TÁMOGATUNK

Új pályázat a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai felzárkoztatására

2012.07.26.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-3.3.9.C-12 jelű, „A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását csökkentő intézkedések támogatása – Tanoda típusú programok támogatása a hátrányos helyzetű kistérségekben” című pályázat.

A konstrukció keretében a tanodai programok fejlesztése, bővítése és megvalósítása támogatható a hátrányos helyzetű és leghátrányosabb helyzetű kistérségekben. A tanodai környezet által biztosított nyitott, kirekesztésektől mentes, befogadó légkör, valamint a tanórán kívüli foglalkozásokon való részvétel elősegíti a személyiség szabad kibontakozását és a készségfejlesztést, ezáltal növelve a formális iskolai keretekbe történő integrálódás esélyét. 
A tanodák a résztvevő tanulók személyes helyzetére szabott nevelést, személyiségük fejlesztését biztosítják, ahol lehetőség van a képességeik és érdeklődésük alapján szervezett tehetségkibontakoztatásra. Az iskolai lemorzsolódás mérséklésében fontos szerepet játszó tanoda hálózat közoktatási intézményrendszerrel való együttműködése, kapcsolatai megerősítése elengedhetetlen. 
Cél, hogy a tanodai szolgáltatások elérhetősége az országban a lehető legszélesebb körben biztosított legyen. 

A rendelkezésre álló keretösszeg 2.000.000.000 forint. 

A pályázatok benyújtására 2012. szeptember 1. és szeptember 30. között van lehetőség.

pályázati anyag innen letölthető

vissza
>