Kapcsolat

Active Solution Kft.

Mail: info@activesolution.hu

Cím: 2030 Érd, Enikő u. 2/b

Mobil: +36-209-709-604

AKIKET TÁMOGATUNK

Gönyű Önkormányzata támogatást nyert a Győr felé vezető kerékpárút megépítésére

 

Gönyű Önkormányzata támogatást nyert a Győr felé vezető kerékpárút megépítésére

Ennek a kerékpárútnak köszönhetően kerékpározni lehet majd a Duna parton Győr és Gönyű települések között a kikötő érintésével. Erre a célra elnyert támogatás összege: 198 913 756 Ft

A tervezett kerékpárforgalmi létesítmények megvalósításával lehetőség nyílik a biztonságos hivatásforgalmi kerékpározás megteremtésére a város (lakott terület) és a város külterületén található Győr-Gönyű Országos Közforgalmi Kikötő között (amelyen a lakosok a  megépítendő kerékpárúton a munkahelyekre biztonságosan eljuthatnak). Ez a kerékpárút kiváltja a 7 073 egységjármű /nap forgalmú 1-es számú főutat, amelyen jelenleg a kerékpározás nagyon veszélyes.

 A jelen pályázat során megvalósításra kerülő hiányzó kerékpárforgalmi létesítmény összefüggő hálózatot alkot a korábban Győr-Gönyű Kikötő területén a megépült kerékpárút és a Gönyű belterületén meglévő kerékpárutak, kisforgalmú utak között.  Gönyű lakossága és az EuroVelo nyomvonal kerékpáros turisztikai használói számára biztonságos kapcsolatot jelent és ezzel a kikötőbe, (Győrbe) kerékpárral történő munkába járás és a turisztikai forgalom is lehetővé válik.

vissza
>